Af Christian Friis / 12-09-2024

Det skal være nemmere for unge på landet at komme til og fra uddannelse og arbejde. Dét mener regeringen, som i et nyt udspil blandt andet foreslår, at 17-årige med kørekort fremover skal kunne køre bil uden ledsager – hvilket er et krav i dag.

Forslaget kommer ikke uden forbehold, da muligheden for at køre uden ledsager kun skal gælde mellem klokken 05 til 20, ligesom der skal være nultolerance i forhold til promillekørsel. 

Forslaget nævner heller intet om at rykke ved aldersgrænsen for motorcykelkørekort i Danmark, der fortsat er 18 år til "lille motorcykel" (kategori A1) modsat de fleste andre EU-lande, hvor aldersgrænsen er 16 år.

Følg sagen i MCTC-magasinet

MCTC har i den forbindelse kontaktet transportministeren og eksempelvis spurgt ind til, hvorfor det kun er biler og ikke motorcykler, som skal være med til løse transportudfordringerne for unge i landdistrikter.

MCTC følger op på sagen i en kommende udgave af MCTC-magasinet og opfordrer desuden til at deltage i kørekortsdebatten via Facebook.

Hvis du ønsker at modtage magasinet, men endnu ikke er medlem, kan du bestille medlemskab for kun 360 kroner årligt her:

 

BLIV EN DEL AF MCTC

Læs også

Færdselsstyrelsen: Det skal du vide om støjmålinger

MC-forhandlere tager til genmæle: Urimelige sigtelser

BREAKING: 21 sigtet i sag om afgiftssvindel på motorcykler